Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Οι Παπάδες.... ο Κωνσταντίνος, ο Ανδρέας και το τέκνο του παπά-Γεωργίου

Έγιναν λοιπόν οι εκλογές του περασμένου Μαΐου και ξεκίνησαν οι διερευνητικές εντολές.
Η Νέα Δημοκρατία είχε αποδοκιμασθεί (κάποιοι το έχουν ξεχάσει αυτό) αφού πήρε κάτω από 20% και ήταν πρακτικά αδύνατον να στηριχθεί νεοδημοκρατική κυβέρνηση και μάλιστα από την αριστερά.
Ευθύς ο Αντώνης, εντός της ίδιας ημέρας, παρέδωσε την εντολή που την πήρε ο Αλέξης, που δεν είχε καμία πρόθεση να σχηματίσει κυβέρνηση, ως ο ουσιαστικός νικητής των εκλογών, παρά το γεγονός ότι του το επέτρεπαν, πρωτίστως ο Φώτης με ρητή δήλωσή του, αλλά και ο Αντώνης και ο Βαγγέλης, μάλλον με  ψήφους ανοχής. Την κράτησε λοιπόν ο Αλέξης τη διερευνητική εντολή επί τριήμερον, έκανε το show του, συνάντησε σχετικούς και ασχέτους, έπαιξε στα κανάλια πρώτη μούρη και την τρίτη μέρα παρέδωσε τη σκυτάλη στο Βαγγέλη που την κράτησε  και αυτός επ΄ ολίγον, αφού το κόμμα του είχε καταποντισθεί. Μετά και τη συνάντηση απάντων στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν προφανές ότι Κυβέρνηση δεν θα δημιουργείτο και ότι θα πηγαίναμε σε νέες εκλογές.
Εν τω μεταξύ έγινε η συνεδρία της Βουλής, ορκίσθηκαν οι βουλευτές μας, μάλλον πήραν τον μισθούλη τους, εξέλεξαν και τον Βύρωνα ως πρόεδρό τους, ο Βύρων προσέλαβε και την κορούλα του στη Βουλή, φιλήθηκαν σταυρωτά οι εκπρόσωποι του λαού και έδωσαν οι περισσότεροι ραντεβού σε ένα μήνα μετά τις εκλογές, αφού πλέον δεν χρειαζόντουσαν και σταυρό προτίμησης.
Σύνοδος της Βουλής που προήλθε από τις εκλογές της Μαΐου υπήρξε και ας λέει ο καθείς ό,τι θέλει.
Η άλλη άποψη που ακούστηκε,  ότι δηλαδή δεν νοείται Σύνοδος της Βουλής που να κράτησε μόνον μία μέρα δεν ευσταθεί.
Κάνω λοιπόν μια υπόθεση εργασίας, που μπορεί πανεύκολα να είχε τελικά  συμβεί.
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου η ΔΗΜΑΡ δεν έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντώνη και Κυβέρνηση δημιουργείτο από μία ασθενή ΝΔ και ένα καταποντισμένο ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης με τις ψήφους των βουλευτών των δύο κομμάτων σχημάτιζε Κυβέρνηση και πήγαινε στη Βουλή για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Εκεί χωρίς την τεράστια πολιτική νομιμοποίηση που θα της έδινε μια παρουσία της ΔΗΜΑΡ, κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές αποσκιρτούσαν και ο Αντώνης δεν λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης, οπότε μπαμ και κάτω η Κυβέρνηση, και η χώρα οδηγείτο σε τρίτες επαναληπτικές εκλογές.
Για πείτε μου τώρα, αγαπητοί μου, Σύνοδος σε αυτή τη Βουλή που θα συνεδρίαζε για καμιά βδομάδα, με Κυβέρνηση που δημιουργήθηκε και ορκίσθηκε, αλλά δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης θα υπήρχε ή όχι;
Και σε αυτή την περίπτωση θα είχαν υποπέσει στην αποσβεστική προθεσμία τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου ναι ή ου;
Και αν και από τις τρίτες επαναληπτικές εκλογές  εκλεγόταν μια νέα Βουλή και αυτή με βραχύ βίο, και πάλι δεν θα λογιζόταν Σύνοδος νέας Βουλής και πάλι δεν θα είχαν αποσβεσθεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου;
Πρόβλεψή μου: Ο Παπακωνσταντίνου δεν θα καθίσει στο σκαμνί, διότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει ότι τα αδικήματα που του καταλογίζονται έχουν υποπέσει στην αποσβεστική προθεσμία.
Μπορεί να μην μας αρέσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και οι σχετικές συνταγματικές διατάξεις, όμως ο λόγος που είχαν τεθεί ήταν για να μην διαιωνίζεται μία αιωρούμενη ποινική κατηγόρια κατά ενός Πρωθυπουργού ή ενός Υπουργού και να μην γίνονται αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με κυρίαρχο θέμα προς συζήτηση, όχι το μέλλον του τόπου αλλά κατηγορίες που περιφέρονται επί μακρόν. Γιατί κι αλλιώς, θα περιμέναμε την αλλαγή στα πολιτικά πράγματα για να δικάσουμε και τον άλλον Παπα. Τον Ανδρέου. Σκέτο φρενοκομείο δηλαδή, η πολιτική κατάσταση στο τόπο μας, ώστε να αναμένουμε τον Κασιδιάρη να τον στείλει στον Κορυδαλλό και μάλιστα στην πτέρυγα με τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς, για να  "ασκήσει την πολυπολιτισμικότητά του", όπως αισχρά δήλωσε μέσα στη Βουλή ο Χρυσαυγίτης βουλευτής. Αναμένοντας λοιπόν τον Κασιδιάρη.... Αυτό θέλουμε;
Δεν σας αρέσουν αυτά που λέω. Το ξέρω. Όμως
μαύρο πρόβατο είμαι, οπότε.....

Και παρεπιμπτόντως:
Σας κάνω και άλλη μια πρόβλεψη.
Θα αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό ο φτερωτός οδοντίατρος, εάν δεν βρεθούν τα γίδια τα οποία κατηγορείται ότι έκλεψε σαν Δήμαρχος.
Έτσι λέω εγώ. Σε δεύτερο βαθμό είναι δύσκολο, πιστεύω, να σταθεί η σε βάρος του κατηγορία με μόνο στοιχείο την απολογία (όχι κατάθεση, αλλά απολογία) ενός συγκατηγορούμενού του.
Δεν τον πάω καθόλου τον τέως δήμαρχο. Όμως έτσι βλέπω εγώ τα πράγματα και σας το λέω.
Δεν μπορεί να μην υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αφού τα εκατομμύρια δεν ευρέθησαν σε κάποιον λογαριασμό του.
Και όταν υπάρχουν έστω και οι ελάχιστες επιφυλάξεις δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμε ανθρώπους. Δεν αποκλείω ότι την έχει κάνει την τεράστια λαδιά του αλλά αυτό πρέπει να αποδειχθεί beyond doubts.
Αυτό λέει ο νομικός πολιτισμός μας, έστω και αν το κοινό λαϊκό αίσθημα ζητάει αίμα και να ρίξουμε τους ανθρώπους στα θηρία, μέσα στα Ρωμαϊκά αμφιθέατρα.