Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Και εμείς στον κόσμο μας ομφαλοσκοπούμε

Δεν είμαστε μόνοι στο γαμημένο ή και τον υπέροχο αυτό  κόσμο.
Αδώνηδες, Σκουρλέτηδες, Μαργαρίτηδες και όλοι οι αστέρες των τηλεπαραθύρων μαζί με όλους εμάς τους χαζοκούτηδες (εμού συμπεριλαμβανομένου κατά μεγάλο μέρος) έχουμε κλεισθεί στον μικρόκοσμο μας και ομφαλοσκοπούμε.
Αλλά η ζωή συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα, με καλές και άσχημες ειδήσεις.


Σε αυτή την υπέροχη χώρα  της Βιρμανίας, σήμερα για πρώτη φορά κυκλοφόρησαν ανεξάρτητες (μη κυβερνητικές) εφημερίδες


Η υγεία του Νέλσονα Μαντέλα βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά. Αμφιβάλλω αν υπήρχαν πολλοί Ελληνες που γνώριζαν ότι ο σπουδαίος αυτός γέροντας ήταν στο νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες σοβαρά άρρωστος.


Πολιτική θύελλα στην Αγγλία. Ένας δηλωμένος φασίστας (όχι ανήξερο παιδάκι σαν τον δικό μας εδώ), ανέλαβε προπονητής στη μεγάλη ομάδα του Σάντερλαντ.  Ο παρ΄ ολίγον πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ομάδας.  Μπορεί άραγε ένας δηλωμένος φασίστας να είναι προπονητής μιας ομάδας και μάλιστα του βεληνεκούς και της αίγλης της Σάντερλαντ;


Διαμαρτυρίες από Βερολινέζους είχαμε τις τελευταίες μέρες για την κατεδάφιση μέρους του τοίχους του Βερολίνου, για χάρη  ενός σχεδίου "αναβάθμισης" της Γερμανικής πρωτεύουσας. Μπορεί να ζήσει μία πόλη, χωρίς τα μνημεία που σημάδεψαν το παρελθόν της;


Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ότι οι 3069 κυανόκρανοι, θα έχουν από εδώ και μπρος τη δυνατότητα να προβαίνουν και σε επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις. Κάπου γίνεται πόλεμος αγαπητέ Αδωνη. Δυστυχώς όχι μόνον εσύ, αλλά  το σύνολο των κατοικούντων στον ομφαλό της γης το αγνοούμε.


Στο Τιμπουκτού σ΄αυτή τη μυθική πόλη της ερήμου μαίνονται μάχες λόγω θρησκευτικού μίσους.


Απειλές, ακόμα και για χρήση πυρηνικών, εκτοξεύονται από την μοναδική στον κόσμο "λαϊκή δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου