Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Όλοι αντάμα και οι σομόν χώρια

Το μαύρο πρόβατο είχε έντονη διάρροια και δεν κατάφερε να παραστεί σήμερα στη βουλή για να ψηφίσει.
Τον αντικατέστησαν επάξια οι δυνάμεις της συντήρησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του Σύριζα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (πλην του Βασίλη Οικονόμου) και κάποιοι Πασόκοι.
Έτσι δεν πέρασε η τροπολογία να υπαχθούν και οι δημοσιογράφοι στο ΕΟΠΠΥ.
Η ευγενής αυτή συντεχνία θα είναι απ΄ότι φαίνεται η μόνη επαγγελματική τάξη που θα εξαιρεθεί. Να τους βγάλουμε το καπέλο, να τους προσκυνήσουμε τους Μεγκαϊτες, Αντεννίτες, Σκαιίτες, τους λόρδους  των αθλητικών φυλλάδων, της Εσπρέσσο, τον Τράγκα και τον Βαξεβάνη, την Τρέμη και τον Αρβανίτη και όλους του συναφιού. Τους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, τους αριστερούς και δεξιούς, τους παναθηναϊκούς και ολυμπιακούς, τους υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους, τους έχοντες εργασία και τους ανέργους..
Οι οικοδόμοι στον ΕΟΠΠΥ και οι καταστηματάρχες και οι εμποροϋπάλληλοι και οι αγρότες και οι δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί,όλοι στον ΕΟΠΠΥ, οι Αυτών Μεγαλοιήτητες όμως με το δικό τους ταμείο. Όλοι αντάμα, μαύροι, λευκοί, κίτρινοι, ερυθρόδερμοι και μόνον οι δημοσιογράφοι μόνοι τους, ωσάν να είναι χρώματος σομόν.
Μα είναι εύρωστο το ταμείο μας, αντιτείνουν και δεν επιβαρύνουμε τον Κρατικό Προϋπολογισμό  Μπά... τί λέτε; Μήπως οι δικηγόροι επαρχιών έπαιρναν χρήματα από τον κρατικό Προϋπολογισμό και δεν το ήξερα; Και αυτό το αγγελιόσημο που πληρώνεται επί όλων των διαφημίσεων τί είναι; Δεν είναι κοινωνικός πόρος που επιβαρύνει φαινομενικά μεν τη διαφημιζόμενη επιχείρηση, αλλά στην ουσία τον τελικό καταναλωτή που αγοράζει το προϊόν που έχει διαφημισθεί;
Μεγάλη απογοήτευση ένοιωσε το μαύρο πρόβατο που οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς συντάχθηκαν έστω και με  "παρών" με τις δυνάμεις της αντίδρασης.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αιμίλιος

Βγάζει σπυριά το μαύρο πρόβατο με κάτι τύπους.
Ιωαννίδη, Παναγιωτόπουλο, Λυκουρέντζο, Φωτεινή Πιπιλή και άλλους.
Ομως αυτός που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι ο Αιμίλιος. Τί Αλουντρόξ πήρε, τί Σιμέκο, τι Ζαντάκ, τι Λοσέκ τίποτα. Στο στομάχι του κάθεται σαν μία σιδερένια μπάλα.
Να τους αντέξουμε τους Παναγιωτόπουλους και να ακούμε, χωρίς να βγάζουμε φλύκταινες  τις Φωτεινές και τους Αδώνηδες. Αλλά και αυτόν το Αιμίλιο Λιάτσο....Εεεε όχι .....πάει πολύ..... είναι βαρύ το φορτίο.
Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να βάλουν οι Δημαρίτες το θέμα. Ας πουν ότι θυσιάζουν δέκα στελέχη τους, που μυρίζουν άσχημα στη δεξιά, προκειμένου να πάρει πόδι αυτός ο Αιμίλιος.
Ως Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Παλαιάς Πόλης του Ναυπλίου το μαύρο πρόβατο  θα συγκαλέσει την πολυάριθμη οργάνωση του κόμματος για να λάβουν αποφάσεις για τον Αιμίλιο. Η εισήγησή του θα είναι να βάλουν στην κατάψυξη τις κομματικές τους ταυτότητες μέχρις ότου έλθει η στιγμή που ο Αιμίλιος δεν θα έχει τη δυνατότητα να κόβει εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση.


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Περί λιστών και φοροδιαφυγής

Το είχε κάνει παλαιότερα ο "ήρωας" Δημοσιογράφος (με το δέλτα κεφαλαίο), με τις τηλεδίκες.
Νέος  "ήρωας"   Δημοσιογράφος (με το δέλτα κεφαλαίο) εμφανίσθηκε εσχάτως. Μην μου πει κάποιος ότι δεν επιδίωκε και δεν γούσταρε τη σύλληψη. Σιγά μην ενοχλήθηκε. Εμετικές, κατά τη γνώμη μου, οι "κραυγές" του στο τουίτερ για τους Γερμανοτσολιάδες που έρχονται να τον συλλάβουν την ημέρα της επετείου του "ΟΧΙ". Και έτσι μπήκαν με τη δημοσιοποίηση της λίστας στο ίδιο τσουβάλι, ο μεγαλοκαρχαρίας, ο κολλητός του συστήματος, που οικονόμησε την τελευταία εικοσαετία, ο επίορκος δημόσιος υπάλληλος, ο επαρχιώτης δικηγορίσκος, η κυρά Κατίνα που έπιασε το τζόκερ, ο νόμιμος, που αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα να κρατάει τα λεφτά του, αυτός που πούλησε το διαμέρισμά του και έστειλε τα λεφτά έξω. Όλοι τελικά σε ένα τσουβάλι βορρά στη λαϊκή οργή, λόγω του "ήρωα" Δημοσιογράφου (με το δέλτα κεφαλαίο).
Αλλά το θέμα δεν είναι ο Δημοσιογράφος, αλλά η φοροδιαφυγή.
Και εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα.
Η λίστα Λαγκάρντ περιέχει τους κατόχους λογαριασμών σε μία Ελβετική Τράπεζα. Αν οι λογαριασμοί έχουν ανοιχθεί πριν από το 2000 θα είναι σχεδόν αδύνατον να επιβάλλουμε κάποιο φόρο, για εισόδημα, που αποκτήθηκε πριν από το έτος αυτό, αφού το δικαίωμα του Δημοσίου να επιβάλλει πρόσθετους φόρους έχει παραγραφεί. Και υποθέτω ότι οι Ελβετοί δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την κίνηση των λογαριασμών.
Επαναλαμβάνω, για όσους δεν κατάλαβαν.Η λίστα Λαγκάρντ περιέχει τους κατόχους λογαριασμών σε μία Ελβετική Τράπεζα. Μα στο εγχώριο Τραπεζικό σύστημα υπήρχαν εκατομμύρια λογαριασμοί με δισεκατομμύρια, πολλά δισεκατομμύρια μέσα. Γιατί δεν ξεκινάμε από εκεί αν θέλουμε να επικεντρώσουμε σε τραπεζικούς λογαριασμούς; Ας μου δώσει κάποιος μια εξήγηση για να καταλάβω τί το σπουδαίο έκανε ο Δημοσιογράφος; Δεν μπορώ λοιπόν να αντιληφθώ σε τί θα μας ωφελήσει μία λίστα με κατόχους λογαριασμών σε μία Ελβετική Τράπεζα, για την κίνηση των οποίων δύσκολα θα λάβουμε περαιτέρω στοιχεία, όταν διαθέτουμε τη δυνατότητα, εάν το θελήσουμε πραγματικά  να βρούμε σχεδόν όλους τους φοροφυγάδες, τους επίορκους, τους απατεώνες, τους μαυραγορίτες, τους εκβιαστές, τους φακελάκηδες, από τις δικές μας τράπεζες μετά από μία σωστή έρευνα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ, το γιατί επικεντρώνουμε στο  λαϊκίστικο ανθρωποθέαμα της λίστας που δημοσιεύθηκε και δεν στρέφουμε την προσοχή μας, την αντιπολίτευσή μας, τα ουρλιαχτά μας σε αυτούς που δεν κάνουν τη δουλειά τους, ενώ όλα τα στοιχεία είναι μπροστά μας. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί μας αρέσει το χειροκρότημα στον "ήρωα" Δημοσιογράφο (με το δέλτα κεφαλαίο) και στο φαίνεσθαι και δεν βλέπουμε την ουσία που είναι μπροστά μας. Μήπως διότι με αυτό τον τρόπο, κάποιοι αθωώνουν τους εαυτούς τους και τις δικές τους ευθύνες για το χάλι που βρεθήκαμε σήμερα, όπως οι Μιχελογιαννακέοι, Μητροπουλέοι. Καμμενέοι και Σακοραφέοι;
Μα έχουμε στο πιάτο όλα τα στοιχεία για το ποιος έβγαλε μέσω του τραπεζικού μας συστήματος στο εξωτερικό χρήματα την τελευταία τριετία. Τελικά εκεί δεν πρέπει να επικεντρώσουμε με οργανωμένο τρόπο, χωρίς όμως να επιτρέψουμε σε κάποιον ανθρωποφάγο "ήρωα" Δημοσιογράφο να τους βάλει όλους στο ίδιο σακί και να τους εκθέσει στη λαϊκή χλεύη;
Δηλαδή είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε όλο το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε και μέσω Τραπεζών στη φούσκα των ακινήτων;
 Είναι δύσκολο να βρούμε ποιοί λίγοι δικηγόροι έχουν βγάλει τεράστια ποσά που δεν τα έχουν δηλώσει, ώστε να αποφύγουμε ή έστω να ακυρώσουμε στο μέλλον την επιβολή μιας τέτοιας φορολογίας που θα εξουθενώσει τους χιλιάδες δικηγόρους, που υποφέρουν (και αυτό ειλικρινά σας το λέω, το γνωρίζω πολύ καλά).
Θα συλλάβουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων για να ακυρώσουμε στο μέλλον την υπέρμετρη φορολόγηση των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης;
Θα στείλουμε οριστικά στο σπίτι τους, όλους τους εφοριακούς που "ξέχασαν" να δηλώσουν επίδομα μέχρι και δώδεκα χιλιάδες ευρώ (όπως δημοσιεύθηκε σε τοπική Αργολική εφημερίδα), εφόσον αυτό αποδειχθεί αληθές, αφού εδώ αμέλεια δεν δικαιολογείται;
Θα ασχοληθούμε με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και άλλους επωνύμους, που δεν δηλώνουν σχεδόν τίποτα και δικαιολογούνται ότι τα εισοδήματά τους περνάνε μέσα από εταιρίες που έχουν συστήσει; Θα ασχοληθούμε δηλαδή με τους "νόμιμους" τρόπους αποφυγής της καταβολής φόρων, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι η ξαπλώστρα στη Ψαρρού, το υπηρετικό προσωπικό στις βίλες, τα σκάφη, οι λιμουζίνες, οι τουαλέτες, τα ταξίδια δεν είναι εταιρικά, αλλά προσωπικά έξοδα που θα έπρεπε να είχαν φορολογηθεί ως προσωπικό εισόδημα των καλλιτεχνών; Και έχουν και το θράσος "οι αντιμνημονιακοί" καλλιτέχνες που δεν δηλώνουν τίποτα ως προσωπικό τους εισόδημα να καλύπτονται πίσω από τη "νόμιμη" φοροδιαφυγή των εταιριών, που έχουν συσταθεί γι΄αυτό και μόνο το σκοπό. Αχ αμερικάνικο σύστημα που σας χρειάζεται στο ζήτημα αυτό!
Ότι χειρότερο έχει συμβεί, τον τελευταίο καιρό είναι η ηρωποίηση του Δημοσιογράφου, που στην τελική αποπροσανατολίζει, αφού η λίστα Λαγκάρντ θα αποδειχθεί όχι χρυσός αλλά άνθρακας, όποιος και αν αναλάβει το έργο αυτό, όποιο κόμμα και αν είναι στην εξουσία.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Δεν είναι Ελληνες"

Πριν από 72 χρόνια οι πατεράδες και οι παππούδες μας αμύνθηκαν κατά των δυνάμεων του ρατισμού, του φασισμού και του ναζισμού.

Σήμερα υπάρχουν άτομα στο Κοινοβούλια που υποστηρίζουν ότι οι παρακάτω δεν είναι Ελληνες, Θα έπρεπε να κρύβονται όλοι οι Παναγιώταροι στην εθνική μας επέτειο του αγώνα όλων μας κατά των φυλετικών και αιματολογικών διακρίσεων.















Οι παραπάνω και δεκάδες άλλοι γνωστοί και άγνωστοι συμπολίτες μας "δεν είναι Ελληνες", σύμφωνα με την άποψη των νεοναζιστών
Γεια και χαρά σας ρε Ελληναράδες και εύγε σε όλους εσάς που τους ψηφίσατε και τους υποστηρίζετε.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Συνδικαλιστικά κεκτημένα

Η συνάντηση με τους φίλους ακυρώνεται. Πάει η ωραία βραδιά. Πρέπει αργά το βράδυ να πάνε να μαζέψουν τα παιδιά από το μπαράκι.
"Μα τί στο διάολο", σκέφτηκα "δεν έχουν σχολείο την άλλη μέρα; Τι κάνουν μεταμεσονυκτίως όλα τα παιδιά και διασκεδάζουν;"
Την απάντηση την πήρα την επομένη. Τα λίγα νεανικά στέκια, ήσαν τίγκα στους μαθητές. Στις καφετέριες της πλατείας, μαζί με τους λίγους γνωστούς συνταξιούχους (που αντέχουν οικονομικά τον πρωινό καφέ), ήσαν και μεγάλες παρέες εκπαιδευτικών.
Τα σχολεία ήσαν κλειστά. Όλα τα σχολεία στο Ναύπλιο. Οι εκπαιδευτικοί είχαν Γενική Συνέλευση. Και η Συνέλευσή τους δεν έγινε απόγευμα, δεν έγινε Σαββατοκύριακο, έγινε, όπως πάντα, εν ώρα μαθημάτων.
Και τα σχολεία έκλεισαν, λόγω της Γενικής Συνέλευσης.
Δε πρόκειται να διορθωθεί αυτή η χώρα εάν δεν παρθούν κάποτε γενναίες αποφάσεις και αν κάποτε δεν θιγούν τα "κεκτημένα δικαιώματα", που στην ουσία είναι κεκτημένες αηδίες.
Και κάτι ακόμα που θέτει το μαύρο πρόβατο. Γνωρίζει κανείς πόσοι ακριβώς ήσαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση; Ήσαν εκεί όλοι όσοι δεν εργάσθηκαν εκείνη τη μέρα; Και όσοι συμμετείχαν, ήσαν πραγματικά παρόντες και ενεργοί, έστω ως ακροατές της συνέλευσης ή βρισκόντουσαν σε πηγαδάκια εκτός αιθούσης, συζητώντας περί ανέμων και υδάτων; Και τελικά γνωρίζουμε ποιοι ήσαν αυτοί που παρέμειναν μέχρις τέλους και ποιοι την έκαναν πριν τη ώρα τους;
Και αυτοί που δεν πήγαν καθόλου στη Συνέλευση, διότι δεν πήγαν όλοι (και μην μου πει κανείς το αντίθετο), πληρώθηκαν κανονικά εκείνη τη μέρα για να αράξουν στο σπίτι τους;
Το να υποστηρίζεις τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές δεν είναι καθόλου προοδευτικό και αριστερό.
Αντιθέτως η προσπάθεια διεκδίκησης των μεγάλων και αληθινών δικαίων του εκπαιδευτικού κόσμου κάνει άλματα προς τα πίσω μέσα από την οχύρωση σε κεκτημένα λογικής αραλικιού
Και τώρα το μαύρο πρόβατο περιμένει  τη βροχή μηνυμάτων που θα το κατηγορούν


Υ.Γ. Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ

Πρόεδρος: Παναγόπουλος Γιάννης, υψηλόμισθος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.
Γεν. ΓραμματέαςΚιουτσούκης Νίκος, υπάλληλος του ΟΣΕ και μέχρι πρότινος που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα(!!!!!!)
Αναπληρωτής Γεν Γραμματέας: Στάθης Ανέστης, υπάλληλος του ΟΤΕ
Γραμματέας Οργανωτικού: Μουτάφης Ευάγγελος, υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ
Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού: Τριανταφυλλίδης Αβραάμ, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας
Γραμματέας Οικονομικού: Θωμάς Φίλιππος, υπάλληλος ΕΛΤΑ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το μαύρο πρόβατο για την απαξίωση της δημόσιας εκαπαίδευσης

Το μαύρο πρόβατο συμφωνεί απολύτως με την ανακοίνωση
του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την παρεμπόδιση της διαδικασίας εκλογής των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ, που αναφέρει τα εξής:

"Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάζει απερίφραστα την παρεμπόδιση της διαδικασίας εκλογής των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ. Για άλλη μια φορά οργανωμένες μειοψηφίες παρεμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων επιβάλλοντας με τη βία τη δική τους άποψη. Απαξιώνουν έτσι τη δημόσια εκπαίδευση και ταυτόχρονα διευκολύνουν με τη στάση τους την επικράτηση της βίας και της ανομίας στα ΑΕΙ."

Αύριο θα έχουμε νέα ανάρτηση του μαύρου προβάτου για τα θέματα Παιδείας.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το μαύρο πρόβατο απαντά στο palabourtzi για τη Δημοκρατική Αριστερά

Το μαύρο πρόβατο διάβασε μία ανάρτηση ενός σατιρικού ιστολογίου το οποίο κατηγορούσε τη Δημοκρατική Αριστερά για απουσία από τα τοπικά εν Αργολίδι δρώμενα.
Το μαύρο πρόβατο δεν εξελέγη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να λέει παπαριές και φούμαρα και για να ωραιοποιεί καταστάσεις.
Θα σας λέει  πάντοτε τη δική του αλήθεια, όσο επώδυνη και αν είναι για το κόμμα του, αλλά και αλήθειες και για τους άλλους που βλέπουν τους εαυτούς τους ανεβασμένους στο mount Everest και τους εχθρούς του κατεβασμένους στο πιο βαθύ ορυχείο του κόσμου.
Λοιπόν.........
Για τη Δημοκρατική Αριστερά στην Αργολίδα
Η οργάνωση έχει πολύ μεγάλες οργανωτικές αδυναμίες.
Αυτές γίνονται ακόμα πιο ορατές με δεδομένη τη στήριξη που δίνει το κόμμα αυτό σε μία Κυβέρνηση που θα λάβει πολύ επώδυνα για το λαό μέτρα.
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και θέσεις για τα τοπικά ζητήματα
Το μαύρο πρόβατο, ως βουλευτής, επέλεξε να μην προσλάβει τους μετακλητούς υπαλλήλους που δικαιούται ούτε και να αποσπάσει υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά στην Αργολίδα δεν διαθέτει ούτε ένα  άτομο που να μισθοδοτείται από το κόμμα, δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη, ή κατευθείαν από τον προϋπολογισμό, δηλαδή και πάλι από τον φορολογούμενο πολίτη. Για σκεφθείτε λοιπόν και το σενάριο να μην είχε εκλεγεί το μαύρο πρόβατο στο Κοινοβούλιο; Σ΄αυτή την περίπτωση θα ήταν η Δημοκρατική Αριστερά το μοναδικό κυβερνητικό κόμμα, από γενέσεως του Ελληνικού Κράτους, που στην Αργολίδα δεν θα είχε ούτε έναν μισθοδοτούμενο από χρήματα των φορολογουμένων υπάλληλο και που, ακόμα πιο σημαντικό, δεν έχει διορίσει σε μισθοδοτούμενη κυβερνητική θέση, τοπικών κρατικών διοικήσεων, ούτε ένα στέλεχός της.
Με αυτά δεδομένα, δηλαδή τις οργανωτικές αδυναμίες, το γενικότερο πολύ δύσκολο για το κόμμα πολιτικό περιβάλλον και το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια γίνεται αποκλειστικά και μόνον σε εθελοντική βάση, θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις, έστω και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού (και χωρίς την από κάτω υπογραφή Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας) είναι πολλαπλάσιες κάθε άλλου κόμματος. Μην το ξεχνάτε αυτό, αγαπητοί σχολιαστές του παλαμπουρτζίου, που ζητάτε να ακούσετε από εμένα για τη Δημοκρατική Αριστερά στην Αργολίδα

Λοιπόν.....
Αφού σας είπα με ειλικρίνεια για την τοπική Δημοκρατική Αριστερά, δικαιούμαι να σας πω και την άποψή μου και για τη λειτουργία και των άλλων κομμάτων στην Αργολίδα
Κανένα κόμμα πλην της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την περιοχή. Μην το ξεχνάμε. Δεν είναι ασήμαντο αυτό.
Όλα μα όλα τα κόμματα, διαθέτουν στελέχη, που μισθοδοτούνται με χρήματα των φορολογουμένων. Τα δύο τέως μεγάλα κόμματα έχουν στελέχη που επί χρόνια η οικονομική τους επιβίωση στηρίζεται στη σχέση τους με την κομματική εξουσία. Να είστε λοιπόν επιεικής κ. Παλαμπούρτζιε, με τη Δημοκρατική Αριστερά, που έχει μόνον εθελοντές και αυτούς λίγους (Τί να κάνουμε, να αναγκάσουμε κόσμο;).
Παρά το παραπάνω γεγονός της σχέσης εξάρτησης (έστω και μόνον με μισθό) κάποιων ατόμων στην Αργολίδα με το κόμμα τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που μισθοδοτούνται, μόνον και μόνον για να προσφέρουν στο κόμμα, πραγματικά δεν διακρίνω κάποια ιδιαίτερη δραστηροποίηση των κομμάτων για τοπικά ζητήματα.
Έχω χρόνια να δω κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση για τοπικά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχει μία κινητικότητα στο Σύριζα για κάποια τοπικά ζητήματα, αλλά αυτά βασικά αφορούν, προσπάθειες αντίδρασης σε όποια αναγκαία (ή και μη αναγκαία) μεταρρυθμιστική προσπάθεια (πχ διατήρηση της ΔΟΥ Κρανιδίου), χωρίς να έχω ακούσει προτάσεις για το μέλλον της Αργολίδας.
Η αποκλειστική τοπική δραστηριότητα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και η βασική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζεται σε όσα πράττουν, λένε και κάνουν οι τοπικοί βουλευτές, που διαθέτουν και ένα ευάριθμο προσωπικό που το πληρώνουν οι φορολογούμενοι, για να κάνουν μόνον αυτή τη δουλειά. Ας βάλουμε λοιπόν πλάι-πλάι τη δραστηριότητα των βουλευτών με αυτή του μαύρου προβάτου, που στο κάτω-κάτω είναι μόνο του και δεν παίρνει και μισθό. Δεν λέω εδώ ποιος έχει δίκαιο, αλλά το ποιος έχει προτάσεις, σωστές ή εσφαλμένες, για τα τοπικά ζητήματα.

Το μαύρο πρόβατο προσπάθησε να πει τις δικές του αλήθειες και ομολόγησε και πράγματα.
Δεν ζούμε σε μία ιδανική κοινωνία με πολλούς ανθρώπους έτοιμους να ξεχάσουν το προσωπικό συμφέρον και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στα κοινά
Ο κ. Παλαμπούρτζιος είναι ένας ανιδιοτελής αγωνιστής. Δεν είναι πολλοί αυτοί γύρω μας  Ας είναι λοιπόν επιεικής σε ένα νέο κόμμα με πολλές οργανωτικές αδυναμίες , που όμως στελεχώνεται, αποκλειστικά και μόνο από εθελοντές. Ας το σκεφτεί αυτό στην κριτική του. Ας σκεφτεί και το πώς ενεργούν τα υπόλοιπα κόμματα σε τοπικό επίπεδο.


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Οι αδελφοί Ταβιάνι

Είχα πολλά χρόνια να δω Ιταλικό κινηματογράφο. Ίσως από το il postino, τότε, νομίζω το 1995. Σήμερα έκανα μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα για να δω τη νέα (ίσως τελευταία) ταινία των δύο σπουδαίων υπερήλικων Ιταλών αδελφών σκηνοθετών .
Το έργο των ογδοντάρηδων αδελφών  Ταβιάνι "ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει"    είναι ένας ύμνος στην ελευθερία και τη δημοκρατία και ένα πολύ ισχυρό ράπισμα, δοσμένο με περίτεχνο τρόπο, κατά του αυταρχισμού, το λαϊκισμού και της αλαζονείας της εξουσίας
 Μία άλλη μαγευτική κινηματογραφική παράσταση στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ, τον οποίο κάποια καλόπαιδα (όχι Χρυσαυγίτες) έκαψαν  πριν από μερικούς μήνες
Γύρισα σπίτι γεμάτος. Άνοιξα το πισί, Τί το ήθελα; Αντί να αγνοήσω την επικαιρότητα έψαξα στο διαδίκτυο για "φρέσκιες" ειδήσεις. Και τότε ανακάλυψα ότι  στο Ναύπλιο έγινε εκδήλωση συμπαράστασης στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Γάζας.
Αν είναι δυνατόν. Να μαζεύεται κόσμος, όχι για να δείξει τη συμπαράστασή του στους παλαιστίνιους, αλλά σε έναν βουλευτή, που είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί αύριο ή μεθαύριο ελεύθερος από τους Ισραηλίτες.. Τί είναι αυτή η εξουσία και πόσο επηρεάζει τα μυαλά των ανθρώπων; Ο βουλευτής ανέβηκε στο πλοίο για τη Γάζα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα Ισραηλίτικα πλοία δεν θα επιτρέψουν την προσέγγιση του σε λιμάνι της Γάζας. Το έπραξε αυτό, είμαι βέβαιος, ως μια συμβολική πράξη υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανε για δική του προβολή. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό που θα επιθυμούσε σήμερα είναι μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων. ΄Οχι για την πάρτη του, αφού έτσι κι αλλιώς, ως κοινοβουλευτικός δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Δεν είναι ηλίθιοι οι Ισραηλίτες για να τον πειράξουν. Ελπίζω, γυρίζοντας ο βουλευτής στην Ελλάδα να καταδικάσει τη συγκέντρωση συμπαράστασης που έγινε γι΄αυτόν σήμερα στο Ναύπλιο.
Μαζί με την αλαζονεία της εξουσίας, χεράκι-χεράκι πάει και η κολακεία.
Και αυτό το είπαν στο σημερινό έργο που είδα ο Πάολο και ο Βιτόριο

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

"αριστερός" συγγραφέας εν έτει 2012


Ο δημαρίτης κι ο χρυσαυγίτης ή αλλιώς θεωρία και πράξη

Τελικά η ιστορία αυτή με τα δύο άκρα ισχύει. Μόνο που είναι και τα δύο ακροδεξιά. Η θεωρία και η πράξη.
Ο Δημαρίτης φοράει κοστούμι και έχει μπροστάρη τον θλιβερό Κουβέλη να υποστηρίζει την θεωρία της άκρας δεξιάς, κορδιζόμενος κιόλας ο άθλιος πως δίχως την συμμετοχή τους, αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί, και ο Χρυσαυγίτης φοράει τις μαύρες μπλούζες και τα άρβυλα, έχει μπροστάρη τον γελοίο Μιχαλολιάκο και κάνει πράξη την θεωρία με στελιάρια και βοθρολύμματα που πηγάζουν από τα έγκατα της ύπαρξής τους.
Όποιος έχει κάποια ένσταση ή αμφιβολία επ’ αυτού ή όποιος το θεωρεί υπερβολική άποψη δεν έχει παρά να σκεφτεί τα εξής:
Η εξαθλίωση μέσω βάρβαρων μέτρων λιτότητας, ο ρατσισμός και το ξεπούλημα των εθνικών πόρων είναι οι τρεις βασικές συνέπειες της εποχής που βιώνουμε.
Ποιος στηρίζει την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και τους φασίστες με κουκούλα υπουργού, που λέγανε προεκλογικά ότι θα ανακαταλάβουν οι Έλληνες τις πόλεις, ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι γεμάτοι παιδιά μεταναστών κι αυτό θα λάβει τέλος και άλλα τέτοια ναζιστικά; Ο Κουβέλης και ο κάθε επώνυμος κι ανώνυμος Δημαρίτης. Ποιος κατόπιν βγαίνει στο δρόμο και χτυπάει μετανάστες, ακόμα και με τα νήπια δεν διστάζει να σχηματίσει λίστα για ρατσιστικές εφόδους; Ο Μιχαλολιάκος και κάθε επώνυμος και ανώνυμος Χρυσαυγίτης
Ποιος στηρίζει τα μέτρα εξαθλίωσης του πληθυσμού, βγαίνοντας πού και πού με θεατρινισμούς αντιστασιακού, οι οποίοι ξεφουσκώνουν σε μερικές ώρες για να επέλθει η συμφωνία; Ο Κουβέλης ο θλιβερός και ο κάθε επώνυμος κι ανώνυμος Δημαρίτης. Ποιος έχει κατονομάσει άχρηστους που χρίζουν ευθανασίας και θα βγει σε λίγο στο κυνήγι τους (για όσους δεν έχει βγει ακόμα), όλους τους άνεργους, άστεγους, ανάπηρους, ομοφυλλόφιλους κ.α. της εξαθλιωμένης κοινωνίας μας; Ο Μιχαλολιάκος ο γελοίος και ο κάθε επώνυμος κι ανώνυμος Χρυσαυγίτης.
Ποιος στηρίζει τα αποικιοκρατικά σχέδια των πολυεθνικών, οι οποίες με μεταλλεία, με ΒΑΠΕ, με εξορύξεις και αντλήσεις διάφορες σε στεριά και θάλασσα έρχονται σαν τα κοράκια να πέσουν πάνω στο πτώμα και καταστρέψουν την Ελλάδα αυξάνοντας μονάχα τα κέρδη τους; Ο Κουβέλης και οι “επιστήμονές” του, αλλά κι ο κάθε επώνυμος κι ανώνυμος Δημαρίτης. Ποιος έχει εμφανιστεί ήδη σε κάποιες περιπτώσεις με στελιάρια και σε λίγον καιρό θα εμφανίζεται συνεχώς απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία πολιτών που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους, για να πάρει το μέρος των εταιριών που θα ανοίξουν δήθεν θέσεις εργασίας για Έλληνες κλπ μπούρδες; Να μην το ξαναγράφω και σας κουράζω, ξέρετε ποιος.
Δεν υπάρχει καμία φάση και έκφανση της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας, κατά την οποία να μην βλέπουμε το δίπολο θεωρία-πράξη να αντικατοπτρίζεται εύγλωττα στο δίπολο των νεοεισερχόμενων στη Βουλή κομμάτων, της Δημάρ και της Χρυσής Αυγής.
Και ο εκπορνευμένος και ξεπουλημένος συνειδησιακά επιστήμονας και καθώς πρέπει πολίτης, είναι πιο επικίνδυνος από τον κρετίνο που δέρνει και βρίζει.
Ισχύει τελικά η ιστορία αυτή με τα άκρα αλλά είναι τα δυο άκρα του φασισμού που μας κυβερνά. Η υποκρισία της θεωρίας και η ηλιθιότητα της πράξης.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η άλλη άποψη για το ΚΕΜΧ. Τολμάμε;



Πόσο εύκολα είναι τα ωραία λόγια που ακούμε από τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο και στη τοπική αυτοδιοίκηση για περιορισμό της κρατικής σπατάλης!!!
Σχεδόν άπαντες  ζητούν τον περιορισμό άσκοπων στρατιωτικών δαπανών.
Θεωρητικά ουδείς βουλευτής ή δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος θα εναντιωθεί σε ένα σχέδιο να γίνει ο στρατός μας πιο ευέλικτος, πιο αποτελεσματικός με περιορισμό δαπανών.
Λίγοι θα εναντιωθούν στο κλείσιμο κάποιων στρατοπέδων, που είχαν χρησιμότητα άλλες παλαιότερες εποχές, όταν ο στρατός είχε περισσότερους άνδρες, μικρότερο εξοπλισμό, και μεγαλύτερη χρονικά στρατιωτική θητεία.
Όταν όμως φθάνει το πρόβλημα έξω από την πόρτα σου και αποφασίζεται το κλείσιμο ενός συγκεκριμένου στρατοπέδου τότε οι τοπικοί παράγοντες……..
Στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων που συνεδρίασε για να εναντιωθεί στο κλείσιμο του ΚΕΜΧ, διαβάζω από τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι ήσαν άπαντες παρόντες. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή συμπαράστασης. Μέλη ακροδεξιού κόμματος. Εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
Όλοι με μια φωνή εναντιώθηκαν στην κατάργηση του στρατοπέδου του Ναυπλίου.
Και το δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ των άλλων εκφράζει  «την οργή και αγανάκτηση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του συνόλου των Δημοτών,  που εκτιμούν ότι στο βωμό των όποιων  συμφερόντων, εάν επαληθευτούν τα σχετικά δημοσιεύματα, ουσιαστικά πέφτει ταφόπλακα σε μια στρατιωτική μονάδα που κρατάει ζωντανή μια ολόκληρη περιοχή,  οδηγώντας την αναγκαστικά  σε βέβαιο μαρασμό. Στην είδηση και μόνο της πιθανότητας να πάψει να λειτουργεί το στρατόπεδο, το ήδη βεβαρημένο ψυχολογικά  κλίμα έγινε ακόμα βαρύτερο κι αυτό που νοιώθει ο κόσμος είναι μόνο αγανάκτηση και απογοήτευση….»
Αντιπαρέρχομαι την απαράδεκτη τελευταία πρόταση του ψηφίσματος ότι: «Την κρίση δεν θα την πληρώσει  ο λαός του Ναυπλίου» και διαμαρτύρομαι ως δημότης του Ναυπλίου, διότι τουλάχιστον εμένα (και πιστεύω και αρκετούς άλλους) το ψήφισμα δεν με εκφράζει και εγώ με τη σειρά μου δεν εκφράζω καμία «οργή και αγανάκτηση» για το πιθανό κλείσιμο του ΚΕΜΧ.
 Οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν προσκολλημένοι στην παλαιά εποχή και μόνον στα λόγια ζητούν να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, ιδίως όταν  αυτές θίγουν μικροσυμφέροντα ψηφοφόρων τους. Έτσι όμως δεν θα αλλάξουμε ποτέ τίποτα.
Το μαύρο πρόβατο που εκπροσώπησε στις τελευταίες εκλογές τη Δημοκρατική Αριστερά, δηλώνει και πιστεύει ότι το κόμμα αυτό είναι, με κάποιες παλινωδίες, η μοναδική πλέον μεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα που εκπροσωπείται στη βουλή. Και για να μπορέσεις να ισχυρισθείς κάτι τέτοιο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστηρίξεις πολιτικές που από πρώτη άποψη δεν φαντάζουν δημοφιλείς.
Η ύπαρξη του στρατοπέδου του ΚΕΜΧ στις παρυφές της πόλης μας, αντίθετα απ΄ ότι πιστεύουν πολλοί, ήταν παράγοντας στραγγαλισμού της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των Ναυπλιωτών.
Η πόλη δεν μπορεί να αναπτυχθεί με τη λογική της πώλησης κάποιων καφέδων την ημέρα της ορκωμοσίας και τις τέσσαρες ή έξη Κυριακές του επισκεπτηρίου.  Η προσοδοθηρία από τη λειτουργία του στρατοπέδου, αφορά μικρά και λίγα αλλά ισχυρά συμφέροντα. Λίγες επιχειρήσεις, τους πολιτικούς-κομματάνθρωπους, παράγοντες της τοπικής πολιτικής ζωής με τα στρατιωτικά μικρορουσφετάκια. Και όταν «οι πρόσοδοι» αυτοί χάνονται είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις.
Σήμερα αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να δούμε τις τεράστιες  προοπτικές που ανοίγονται με το κλείσιμο του ΚΕΜΧ για να δημιουργηθεί πρώτιστα κοινωνικός, αλλά και οικονομικός πλούτος στους πολλούς και αδύναμους.
Θα πρέπει λοιπόν να απορρίψουμε τους εκπρόσωπους του παρελθόντος και τον εκπρόσωπο του κόμματος της μόνιμης άρνησης ακόμα και των αυτονόητων και  να πέσουν ιδέες από τους προοδευτικούς πολίτες που ζητούν μεταρρυθμίσεις ώστε  να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε τους χώρους που θα ελευθερωθούν από την απομάκρυνση του στρατοπέδου.
Και εγώ είμαι έτοιμος να καταθέσω κάποιες ιδέες στο τραπέζι του διαλόγου που θα έπρεπε ήδη να έχει δημιουργηθεί για να είμαστε έτοιμοι. Δεν τις θεωρώ θέσφατες, αλλά προτάσεις για προβληματισμό.
Να στεγασθεί στο ΚΕΜΧ μεγάλο μέρος των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων για εξοικονόμηση μεγάλων ποσών.
Να δημιουργηθεί ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου, με αυτοφυή και ενδημικά φυτά, ώστε να είναι μικρό το κόστος συντήρησης.
Να δημιουργηθούν χώροι άθλησης, ακόμα και για τα ιδιαίτερα σπορ της νεολαίας.
Να συνδεθεί συγκοινωνιακά η πόλη του Ναυπλίου με το στρατόπεδο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και νέου πλούτου.
Να προβλεφθεί η δημιουργία καταστημάτων που θα εξυπηρετούν τους πολίτες που χρειάζονται τις δημόσιες υπηρεσίες και τους χώρους περιπάτου, ποδηλάτου και άθλησης.
Να συνδεθεί ένα μεγάλο κομμάτι του στρατοπέδου (πιθανώς με μία αερογέφυρα) με το χώρο του «Φουγάρου» για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο, με χώρους ήπιας αναψυχής που θα δώσει ζωή σε όλη τη γύρω περιοχή και θα φέρει νέο πλούτο και θέσεις εργασίας.
Στην σημερινή είσοδο του στρατοπέδου  να δημιουργηθεί ένας χώρος τιμής για τους αγωνιστές συμμάχους του Απρίλη του 41, που στρατοπέδευσαν εκεί, λίγο πριν τις τραγικές μέρες της αποχώρησής τους από την ηπειρωτική Ελλάδα. Εκθεσιακοί χώροι αφιερωμένοι στους Εγγλέζους, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς 20χρονους στρατιώτες, που πολλοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι ταλαιπωρήθηκαν χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαζί θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ένας μουσειακός χώρος προβολής των πολεμικών και ειρηνικών επιτευγμάτων του Σώματος του Μηχανικού. Όλα αυτά μαζί θα μπορούσαν να γίνουν πόλος έλξης για Έλληνες, αλλά και ξένους.
Θα μπορούσε να εξετασθεί στα πλαίσια του νέου αμυντικού δόγματος της χώρας, που σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει (ή πρέπει να γίνει), η λειτουργία μιας στρατιωτικής εξειδικευμένης τεχνικής σχολής (π.χ τηλεπικοινωνιών), αφού και οι χώροι υπάρχουν, αλλά και η στρατιωτική λέσχη έχει τη δυνατότητα  να εξυπηρετήσει τέτοιους σκοπούς.
Και το τελευταίο, που προτείνω και που γνωρίζω ότι θα δημιουργήσει και τις περισσότερες αντιδράσεις. Θα έλεγα να εξετασθεί η δυνατότητα δημιουργίας στο Πεδίο Βολής ενός πολύ σύγχρονου ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Γυναικών Μεταναστριών με τα παιδιά τους. Δεν έχουμε τέτοιο σαν χώρα και πρέπει κάποτε να το σχεδιάσουμε και να το κάνουμε. Και θα δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν τεράστια ανάγκη φροντίδα και ανθρωπιά και η περιοχή θα επωφεληθεί οικονομικά, πολύ περισσότερο από την όλη σημερινή λειτουργία του ΚΕΜΧ. Τολμάμε;


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το μαύρο πρόβατο για το θέμα της ΔΟΥ Κρανιδίου

Αγαπητοί μου φίλοι
θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη χθεσινή δραστηριότητα του μαύρου προβάτου.
Κλείνει η ΔΟΥ Ερμιονίδας και φωνάζουν οι φίλοι από το Κρανίδι.
Ξεκίνησαν λοιπόν από τον όμορφο τόπο τους, ο Δήμαρχος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δήμο, λογιστές να πάνε να συναντήσουν τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη.
Κάλεσαν και τους βουλευτές του νομού για συμπαράσταση. "Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πιέσουμε για να εξαιρεθεί από την απόφαση η ΔΟΥ Ερμιονίδας", μου είπαν. "Έχουμε και τα επιχειρήματά μας. Ότι είναι μεγάλη η απόσταση από το Ναύπλιο, ότι θα ταλαιπωρηθούν  οι φορολογούμενοι, ότι η ΔΟΥ Ερμιονίδας έχει μεγάλο αντικείμενο λόγω των επενδύσεων σε ακίνητα που έχουν γίνει στην περιοχή από Ελληνες και ξένους μεγιστάνες και από off shore εταιρίες"
"Είστε σίγουροι ότι θέλετε το μαύρο πρόβατο μαζί σας;" τους ρώτησα, "Μήπως σας κάνω κακό στον αγώνα σας;"
"Όχι σας θέλουμε μαζί. Άλλωστε είστε και βουλευτής ενός κόμματος που συμμετέχει στην τρόικα του εσωτερικού".
Τί να κάνω λοιπόν; Τόχασα το ωραίο πρωινό. Δεν είχα σκοπό να πάω σε μια τελείως βαρετή επιτροπή της Βουλής, που δεν είχα και να πω και τίποτα, μουγκός θα έμενα έτσι κι αλλιώς και γ΄αυτό  σκόπευα να δηλώσω  απών για να μην επιβαρύνω και τον προϋπολογισμό.
Ανεβαίνω λοιπόν στο τραμ από την Πλατεία της Νέας Σύρνης και μετά από τρία τέταρτα, νάσου εμφανίσθηκα στο Εβερεστ της Πλατείας Συντάγματος όπου είχαμε δώσει ραντεβού οι Αργολιδείς βουλευτές ένας Ερμιονίτης Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ,  οι αυτοδιοικητικοί και κάποιοι επαγγελματίες της θιγόμενης περιοχής.
Ανεβήκαμε στο υπουργείο όπου μας δέχθηκε ο τεχνοκράτης Υφυπουργός, ένας ευγενής κύριος, με κάποιες ιδέες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Κατ΄ευθείαν και πριν ο άνθρωπος μας καλωσορίσει και μας ρωτήσει εάν θέλουμε αναψυκτικό, κάποιοι άρχισαν να  τον παίρνουν από τα μούτρα και να διαμαρτύρονται για την επερχόμενη πλήρη καταστροφή της Ερμιονίδας και να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις μνημονιακές πολιτικές, που εξαθλιώνουν το λαό, ενώ άλλοι με ήπιο ύφος εξέφρασαν τα επιχειρήματά τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι φορολογούμενοι που θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο Ναύπλιο για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, για το μαρασμό στον οποίο θα οδηγηθεί το Κρανίδι από την απομάκρυνση υπηρεσιών, που δίνουν ανάσα στην κωμόπολη.
Ο Υφυπουργός άκουσε υπομονετικά όλα τα επιχειρήματα, τις φωνασκίες και τις κραυγές και τελικά απευθύνθηκε και στο μαύρο πρόβατο που σιωπηλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από μία γωνία στο βάθος της Υφυπουργικής αιθούσης.
"Εσείς κ. Βουλευτά τί γνώμη έχετε;"
"Πολύ ευγενικά θα σας το πω κ. Υφυπουργέ", άρχισα το λογύδριό μου, "αλλά δεν έχετε ενεργήσει ορθά με την υπόθεση των ΔΟΥ στην Αργολίδα"
Αμέσως διέκρινα ένα χαμόγελο και ένα ξεφύσημα ανακούφισης να εξέρχεται από το στήθος των Αργολιδέων βουλευτών, του κομμουνιστή ευρωβουλευτή, των αυτοδιοικητικών και των τοπικών παραγόντων. Αυτό το μαύρο πρόβατο, με τις απρόβλεπτες αντιδράσεις, θα μπορούσε να τους χαλάσει την επιχείρηση να μεταπεισθεί ο Υφυπουργός και να κάνει μια ιδιαίτερη και μοναδική εξαίρεση για το Κρανίδι.
"Και είστε λάθος κ. Υφυπουργέ", συνέχισα, "διότι η Αργολίδα χρειάζεται μόνον μία ΔΟΥ. Να αναγγείλετε τώρα ότι μέσα σε λίγους μήνες θα κλείσει όχι μόνον η ΔΟΥ Κρανιδίου, αλλά και και η ΔΟΥ Αργους και ότι θα δημιουργήσετε μια νέα μεγάλη και δυνατή ΔΟΥ Αργολίδας, όπως ακριβώς πρέπει να κάνετε και για όλους τους άλλους μικρούς νομούς της χώρας. Άμεσα πρέπει να  έχουμε ένα  πολύ σωστό και οργανωμένο δικαστικό τμήμα, με νομικούς και γνώστες του αντικειμένου, για να διεκδικηθούν τα οφειλόμενα, ιδίως από αυτούς που έχουν πλουτίσει τα τελευταία χρόνια. Να συνενωθούν όλα τα τμήματα ελέγχων και ο ελεγκτικός μηχανισμός να αναδιοργανωθεί εκ βάθρων, με στοχευμένους ελέγχους σε όλη της Αργολίδα. Να οργανώσουμε τα τμήματα εισοδήματος και κεφαλαίου. Να δημιουργηθεί σωστή υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων για την πάταξη της διαφθοράς Η ΔΟΥ Ερμιονίδας δεν έχει τις δυνατότητες να ελέγξει  τις off shore και την τεράστια ροή χρήματος προς επενδύσεις σε ακίνητα. Είναι γνωστό σε όλους, ότι το μαύρο χρήμα και αυτό που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες, συνήθως διοχετεύεται σε περιοχές με μικρές και ανίσχυρες ΔΟΥ, όπως αυτή της Ερμιονίδας. Τώρα να κλείσει. Σήμερα, όχι αύριο. Και σε λίγους μήνες και μετά από προετοιμασία να κλείσει και η ΔΟΥ Αργους. Καμία εξαίρεση να μην κάνετε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα δεν μπορεί να χαϊδεύουμε πλέον αυτιά. Δεν μπορεί να εξαγγέλουμε μεταρρυθμίσεις και όταν αυτές θίγουν μερικούς ψηφοφόρους μας, να διαμαρτυρόμαστε. Ας μας μαυρίσουν όλοι στις επόμενες εκλογές. Το μαύρο πρόβατο άποψη δεν αλλάζει σε αυτά τα θέματα. Και δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε αριστεροί, να αντιδρούμε στα επαχθή μέτρα του μνημονίου, να τα ονοματίζουμε βάρβαρα και προερχόμενα από τρίτο ράιχ και την ίδια στιγμή εξ αντικειμένου να κλείνουμε το μάτι στους μεγαλοφοροφυγάδες, για να γίνουμε αρεστοί στους ψηφοφόρους. Αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική. Είναι αντιδραστική. Και κ. Υφυπουργέ αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τις διαδικασίες με τις οποίες δεν θα ταλαιπωρείται ο φορολογούμενος πολίτης. Να μπορεί να πρωτοκολλεί έγγραφα στο Κρανίδι. Να παίρνει κάποιες βεβαιώσεις. Να υπάρχει ένα ταμείο για να πληρώνει τους φόρους. Να διασυνδεθεί ηλεκτρονικά το γραφείο της ΔΟΥ στο Κρανίδι με τη νέα ΔΟΥ Αργολίδας στο Ναύπλιο. Μην μου πείτε ότι αυτό δεν γίνεται. Το 99% των περιπτώσεων που απευθύνεται ο πολίτης στη ΔΟΥ Κρανιδίου μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς τη μετάβασή του στο Ναύπλιο. Τώρα να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τη χώρα και να πάρουμε όλοι το κόστος γι΄αυτό. Το μαύρο πρόβατο περιφρονεί όποιους λαϊκίζουν και πελατειάζουν. Μεταρρύθμιση της χώρας τώρα, σήμερα, όχι αύριο"
Κόκκαλο όλοι οι παριστάμενοι. Ο Υφυπουργός κάτι ψέλλισε ότι η επιτροπή που έχει συστήσει θα
εξετάσει το θέμα και μας αποχαιρέτησε.
Οι υπόλοιποι της κουστωδίας πήγαν σε γνωστό εστιατόριο του κέντρου να γευματίσουν. Μόνο του το μαύρο πρόβατο, ξαναγύρισε στη Νέα Σμύρνη. Πήρε πάλι το τραμ. Είχε ήδη περάσει μιάμιση ώρα και αναγκάσθηκε να βγάλει και άλλο εισιτήριο. Ντρέπεται να κάνει χρήση της Βουλευτικής του ατέλειας.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το μαύρο πρόβατο απευθύνεται στους συμμελοθάνατους της ΔΗΜΑΡ

Αγαπητοί μου φίλοι,
Χθες είχαμε Κεντρική Επιτροπή στο κόμμα για να αποφασίσουμε το τι θα πράξουμε γι αυτό που κάποιοι λένε πακέτο μέτρων. Προσωπικά το μαύρο πρόβατο απεχθάνεται τον όρο πακέτο, αφού η λέξη είναι ξενική και θα προτιμούσε τον όρο δέσμη μέτρων, που κάποιοι ιδιαίτερα σκληροί άνθρωποι παίρνουν σε βάρος του λαού .
Παρότι δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ούτε θα γίνω ποτέ,  αφού απεχθάνομαι τις πολύωρες κομματικές διαδικασίες, που καταλήγουν πολλές φορές σε ίντριγκες (να και εγώ ξενική λέξη) και σε αλληλοκαρφώματα, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με την ιδιότητά μου του βουλευτή και μου, είπαν, ότι, αν θέλω, μπορώ να παρέμβω.
Αισθάνθηκα υποχρεωμένος να μην τους γράψω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και έτσι ήμουν παρών σε αυτό το άθλιο ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. Με είχαν βάλει να μιλήσω μετά από έναν από τους προαιώνιους εχθρούς μου, έναν πασόκο βουλευτή από την Κρήτη, ο οποίος και μπροστά σε καμιά δεκαριά ακροατές, πρότεινε να κάνουμε ό,τι  και ο Πάνος ο Καμμένος και ο Τέρενς. Να βρεθούμε καμιά εκατοστή έξω από τη Γερμανική πρεσβεία και να διαμαρτυρηθούμε για την έλευση της καγκελαρίου. Ξετρελάθηκα με τον τέως, νυν και μέλλοντα πασόκο και σηκώθηκα και έφυγα. Άλλωστε τί θα κέρδιζα αν έλεγα αυτά που είχα ετοιμάσει μπροστά σε καμιά δεκαριά βαρεμένους,  που περίμεναν μόνον την ώρα της ψηφοφορίας για να διατρανώσουν την πίστη τους στο Φώτη και το Σπύρο;
Αγαπητοί μου φίλοι,
Θα πω λοιπόν σε εσάς τί θα έλεγε το μαύρο πρόβατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του
Τους λίγους που θα είχαν την υπομονή να με ακούσουν θα τους αποκαλούσα μελλοθάνατους
Δεν θα ξεκινούσα με την τετριμμένη λέξη "σύντροφοι"
"Συμμελοθάνατοί μου" θα έλεγα,
"Πρέπει τώρα να σταθούμε αντίθετοι σε μέτρα μειώσεων των χαμηλών συντάξεων. Να πούμε όχι στις τρελές φορολογίες των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Στο κόψιμο των αναπηρικών επιδομάτων. Στις απαράδεκτες μειώσεις στην Υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση.
Συμμελοθάνατοι,
Πρέπει τώρα να γίνουμε η παράταξη που η πολιτική της θα οδηγήσει όχι σε μείωση των χαμηλών συντάξεων, αλλά σε αύξηση τους. Που θα αυξήσει τις απόλυτα αναγκαίες δαπάνες των νοσοκομείων, της Παιδείας, του Πολιτισμού.
Και για να γίνει αυτό πρέπει να βρούμε τα χρήματα για να το κάνουμε. Να γίνουμε μπροστάρηδες στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Να αλλάξουμε τη χώρα με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Να καταστούμε το πραγματικό μεταρρυθμιστικό κόμμα στη χώρα, όχι για χάρη των λίγων, αλλά για χάρη των πολλών και αδύναμων  Να καταδικάσουμε τις ακινησίες και τα κολλήματα του παρελθόντος που ζητούν Ειρηνοδικείο στην κωμόπολη, τρεις Εφορίες σε ένα Νομό που καμία από μόνη της δεν μπορεί να κάνει την πραγματική δουλειά καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη  μπορεί να έλθει μέσα από τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα.
Συμμελοθάνατοι,
Αληθινά δεν αντιλαμβάνομαι την τεράστια ενέργεια που καταναλώσαμε σαν κόμμα για τη δέσμη ή όπως αλλιώς λέτε εσείς, το πακέτο των μέτρων. Αληθινά πιστεύουμε ότι επιτυγχάνουμε κάτι με το να θυσιάζουμε χαμηλές συντάξεις και επιδόματα σε έχοντες ανάγκη για να διατηρήσουμε κάποιες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα; Τώρα να επικεντρώσουμε στο μέλλον  και να αφήσουμε την εξειδίκευση των μέτρων σε αυτούς που διαπραγματεύονται. Μην θεωρούμε ότι και αυτοί δεν έχουν ευαισθησίες Έτσι κι αλλιώς  θα είναι σκληρά και εξοντωτικά τα μέτρα. Μήπως διαθέτουμε κάποιο σκληρόμετρο και ευαισθητόμετρο και δεν το γνωρίζω; Να αποσύρουμε άμεσα το χατζησωκράτη και τον παπαθανασίου από τις διαπραγματεύσεις της απελπισίας.
Να κάνουμε απόλυτα διακριτό το στίγμα μας από τις δυνάμεις του παρελθόντος και του πελατειασμού. Να πούμε, και ας μην το αντιλαμβάνονται κάποιοι σήμερα, ότι είμαστε οι μόνοι που θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε στους αδύναμους. Να ξεκαθαρίσουμε ότι με παπαρολογίες δεν σώζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Τα εύκολα λόγια και οι εντυπωσιασμοί δεν γεννάνε λεφτά
Συμμελοθάνατοι,
Σήμερα να αρχίσουμε να μιλάμε για την Ελλάδα του αύριο, που εμείς ονειρευόμαστε. Να σκεφτούμε και να προτείνουμε, όχι το πού και σε ποιόν θα κόψουμε από τα λίγα που του απομένουν, αλλά σε ποιόν θα δώσουμε αύριο κατά προτεραιότητα. Πώς εμείς θέλουμε την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Αυτό είναι το σημαντικό και ας μας εκτελέσουν. Δεν πειράζει. Και άλλοι έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και τους το έκοψαν. Ποιος νοιάζεται για τις καρέκλες; Το μαύρο πρόβατο δεν δίνει μία. Το ζητούμενο είναι να βάλουμε ένα τέλος στο πασοκικό παρελθόν και παρόν  του τόπου. Στην Πασοκική λογική στη Νέα Δημοκρατία, στους πασοκικούς Ανεξάρτητους Ελληνες, στο ΠΑΣΟΚ του ΠΑΣΟΚ, στους δικούς μας Πασόκους, στους φωτόπουλους,τις σακοράφες τους δικηγόρους που εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου.
Συμμελοθάνατοι,
Αρνούμαι να δώσω θετική ψήφο για τη δέσμη των επαχθών μέτρων
Εκτός και αν υπάρξει η ρήτρα πως μπορούμε να δώσουμε πίσω στον κόσμο εφόσον μπορέσουμε να πετύχουμε τα ισοδύναμα μέτρα. Τώρα λοιπόν να δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική  συμμαχία για το χτύπημα όλων των αεριτζήδων και απατεώνων. Να ξέρει ο κοσμάκης ότι κάθε απόδειξη μεγαλοδικηγόρου, μεγαλογιατρού που δεν κόβεται, κάθε φακελάκι, κάθε απατεωνιά μειώνει τα εισοδήματά του και τον φέρνει σε απόγνωση. Να σχεδιάσουμε  μια καινούργια κοινωνία με άλλα δεδομένα. Και να αγωνισθούμε γι΄αυτήν. Όχι με μπουρδολογίες του εύκολου πλουτισμού των 600 δις, των πετρελαίων που θα πετάνε σαν πίδακες πάνω από το Αιγαίο και το Ιόνιο, τις αντιδραστικές και δεξιές πολιτικές που θέλουν να μας γυρίσουν στα φωτοπουλικά παρελθόντα.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το κοριτσάκι και το μαύρο προβατάκι της

Ένα κυνηγημένο άσχημο παπάκι, δικαιώνει εσάς τους όμορφους κύκνους και την επιδεικτική αυταρέσκειά σας.
Μην  πυροβολείτε ένα μαύρο πρόβατο προτού ακούσετε τα βελάσματά του. Πριν προσπαθήσετε να  καταλάβετε την ιδιαιτερότητά του.
Κατανοείστε τον αποδιοπομπαίο τράγο. Μην προσπαθείτε να εναποθέσετε σε αυτόν όλες τις αμαρτίες σας.

Εσείς οι αμόλυντοι εύκολα ακολουθείτε το κοπάδι των άσπρων και παχιών αμνών.....
όμως το κοριτσάκι ξετρελάθηκε  με το κουκλάκι που της είχαν δωρίσει στα γενέθλιά της.  Ήταν το ξεχωριστό απόκτημα που κανένα άλλο παιδάκι δεν είχε. Δεν ήταν το παραμυθένιο κουκλόσπιτο της Μπάρμπι. Ήταν το μαύρο προβατάκι, που το αγαπούσε ακριβώς, διότι ήταν μαύρο και διαφορετικό από τα άλλα.

Σε αυτό το ιστολόγιο θα παρακολουθήσουμε τις φανταστικές  ιστορίες ενός μαύρου προβάτου που κατάφερε να εκλεγεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο