Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το μαύρο πρόβατο απαντά στο palabourtzi για τη Δημοκρατική Αριστερά

Το μαύρο πρόβατο διάβασε μία ανάρτηση ενός σατιρικού ιστολογίου το οποίο κατηγορούσε τη Δημοκρατική Αριστερά για απουσία από τα τοπικά εν Αργολίδι δρώμενα.
Το μαύρο πρόβατο δεν εξελέγη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να λέει παπαριές και φούμαρα και για να ωραιοποιεί καταστάσεις.
Θα σας λέει  πάντοτε τη δική του αλήθεια, όσο επώδυνη και αν είναι για το κόμμα του, αλλά και αλήθειες και για τους άλλους που βλέπουν τους εαυτούς τους ανεβασμένους στο mount Everest και τους εχθρούς του κατεβασμένους στο πιο βαθύ ορυχείο του κόσμου.
Λοιπόν.........
Για τη Δημοκρατική Αριστερά στην Αργολίδα
Η οργάνωση έχει πολύ μεγάλες οργανωτικές αδυναμίες.
Αυτές γίνονται ακόμα πιο ορατές με δεδομένη τη στήριξη που δίνει το κόμμα αυτό σε μία Κυβέρνηση που θα λάβει πολύ επώδυνα για το λαό μέτρα.
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και θέσεις για τα τοπικά ζητήματα
Το μαύρο πρόβατο, ως βουλευτής, επέλεξε να μην προσλάβει τους μετακλητούς υπαλλήλους που δικαιούται ούτε και να αποσπάσει υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά στην Αργολίδα δεν διαθέτει ούτε ένα  άτομο που να μισθοδοτείται από το κόμμα, δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη, ή κατευθείαν από τον προϋπολογισμό, δηλαδή και πάλι από τον φορολογούμενο πολίτη. Για σκεφθείτε λοιπόν και το σενάριο να μην είχε εκλεγεί το μαύρο πρόβατο στο Κοινοβούλιο; Σ΄αυτή την περίπτωση θα ήταν η Δημοκρατική Αριστερά το μοναδικό κυβερνητικό κόμμα, από γενέσεως του Ελληνικού Κράτους, που στην Αργολίδα δεν θα είχε ούτε έναν μισθοδοτούμενο από χρήματα των φορολογουμένων υπάλληλο και που, ακόμα πιο σημαντικό, δεν έχει διορίσει σε μισθοδοτούμενη κυβερνητική θέση, τοπικών κρατικών διοικήσεων, ούτε ένα στέλεχός της.
Με αυτά δεδομένα, δηλαδή τις οργανωτικές αδυναμίες, το γενικότερο πολύ δύσκολο για το κόμμα πολιτικό περιβάλλον και το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια γίνεται αποκλειστικά και μόνον σε εθελοντική βάση, θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις, έστω και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού (και χωρίς την από κάτω υπογραφή Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας) είναι πολλαπλάσιες κάθε άλλου κόμματος. Μην το ξεχνάτε αυτό, αγαπητοί σχολιαστές του παλαμπουρτζίου, που ζητάτε να ακούσετε από εμένα για τη Δημοκρατική Αριστερά στην Αργολίδα

Λοιπόν.....
Αφού σας είπα με ειλικρίνεια για την τοπική Δημοκρατική Αριστερά, δικαιούμαι να σας πω και την άποψή μου και για τη λειτουργία και των άλλων κομμάτων στην Αργολίδα
Κανένα κόμμα πλην της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την περιοχή. Μην το ξεχνάμε. Δεν είναι ασήμαντο αυτό.
Όλα μα όλα τα κόμματα, διαθέτουν στελέχη, που μισθοδοτούνται με χρήματα των φορολογουμένων. Τα δύο τέως μεγάλα κόμματα έχουν στελέχη που επί χρόνια η οικονομική τους επιβίωση στηρίζεται στη σχέση τους με την κομματική εξουσία. Να είστε λοιπόν επιεικής κ. Παλαμπούρτζιε, με τη Δημοκρατική Αριστερά, που έχει μόνον εθελοντές και αυτούς λίγους (Τί να κάνουμε, να αναγκάσουμε κόσμο;).
Παρά το παραπάνω γεγονός της σχέσης εξάρτησης (έστω και μόνον με μισθό) κάποιων ατόμων στην Αργολίδα με το κόμμα τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που μισθοδοτούνται, μόνον και μόνον για να προσφέρουν στο κόμμα, πραγματικά δεν διακρίνω κάποια ιδιαίτερη δραστηροποίηση των κομμάτων για τοπικά ζητήματα.
Έχω χρόνια να δω κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση για τοπικά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχει μία κινητικότητα στο Σύριζα για κάποια τοπικά ζητήματα, αλλά αυτά βασικά αφορούν, προσπάθειες αντίδρασης σε όποια αναγκαία (ή και μη αναγκαία) μεταρρυθμιστική προσπάθεια (πχ διατήρηση της ΔΟΥ Κρανιδίου), χωρίς να έχω ακούσει προτάσεις για το μέλλον της Αργολίδας.
Η αποκλειστική τοπική δραστηριότητα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και η βασική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζεται σε όσα πράττουν, λένε και κάνουν οι τοπικοί βουλευτές, που διαθέτουν και ένα ευάριθμο προσωπικό που το πληρώνουν οι φορολογούμενοι, για να κάνουν μόνον αυτή τη δουλειά. Ας βάλουμε λοιπόν πλάι-πλάι τη δραστηριότητα των βουλευτών με αυτή του μαύρου προβάτου, που στο κάτω-κάτω είναι μόνο του και δεν παίρνει και μισθό. Δεν λέω εδώ ποιος έχει δίκαιο, αλλά το ποιος έχει προτάσεις, σωστές ή εσφαλμένες, για τα τοπικά ζητήματα.

Το μαύρο πρόβατο προσπάθησε να πει τις δικές του αλήθειες και ομολόγησε και πράγματα.
Δεν ζούμε σε μία ιδανική κοινωνία με πολλούς ανθρώπους έτοιμους να ξεχάσουν το προσωπικό συμφέρον και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στα κοινά
Ο κ. Παλαμπούρτζιος είναι ένας ανιδιοτελής αγωνιστής. Δεν είναι πολλοί αυτοί γύρω μας  Ας είναι λοιπόν επιεικής σε ένα νέο κόμμα με πολλές οργανωτικές αδυναμίες , που όμως στελεχώνεται, αποκλειστικά και μόνο από εθελοντές. Ας το σκεφτεί αυτό στην κριτική του. Ας σκεφτεί και το πώς ενεργούν τα υπόλοιπα κόμματα σε τοπικό επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου