Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το μαύρο πρόβατο απευθύνεται στους συμμελοθάνατους της ΔΗΜΑΡ

Αγαπητοί μου φίλοι,
Χθες είχαμε Κεντρική Επιτροπή στο κόμμα για να αποφασίσουμε το τι θα πράξουμε γι αυτό που κάποιοι λένε πακέτο μέτρων. Προσωπικά το μαύρο πρόβατο απεχθάνεται τον όρο πακέτο, αφού η λέξη είναι ξενική και θα προτιμούσε τον όρο δέσμη μέτρων, που κάποιοι ιδιαίτερα σκληροί άνθρωποι παίρνουν σε βάρος του λαού .
Παρότι δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ούτε θα γίνω ποτέ,  αφού απεχθάνομαι τις πολύωρες κομματικές διαδικασίες, που καταλήγουν πολλές φορές σε ίντριγκες (να και εγώ ξενική λέξη) και σε αλληλοκαρφώματα, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με την ιδιότητά μου του βουλευτή και μου, είπαν, ότι, αν θέλω, μπορώ να παρέμβω.
Αισθάνθηκα υποχρεωμένος να μην τους γράψω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και έτσι ήμουν παρών σε αυτό το άθλιο ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. Με είχαν βάλει να μιλήσω μετά από έναν από τους προαιώνιους εχθρούς μου, έναν πασόκο βουλευτή από την Κρήτη, ο οποίος και μπροστά σε καμιά δεκαριά ακροατές, πρότεινε να κάνουμε ό,τι  και ο Πάνος ο Καμμένος και ο Τέρενς. Να βρεθούμε καμιά εκατοστή έξω από τη Γερμανική πρεσβεία και να διαμαρτυρηθούμε για την έλευση της καγκελαρίου. Ξετρελάθηκα με τον τέως, νυν και μέλλοντα πασόκο και σηκώθηκα και έφυγα. Άλλωστε τί θα κέρδιζα αν έλεγα αυτά που είχα ετοιμάσει μπροστά σε καμιά δεκαριά βαρεμένους,  που περίμεναν μόνον την ώρα της ψηφοφορίας για να διατρανώσουν την πίστη τους στο Φώτη και το Σπύρο;
Αγαπητοί μου φίλοι,
Θα πω λοιπόν σε εσάς τί θα έλεγε το μαύρο πρόβατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του
Τους λίγους που θα είχαν την υπομονή να με ακούσουν θα τους αποκαλούσα μελλοθάνατους
Δεν θα ξεκινούσα με την τετριμμένη λέξη "σύντροφοι"
"Συμμελοθάνατοί μου" θα έλεγα,
"Πρέπει τώρα να σταθούμε αντίθετοι σε μέτρα μειώσεων των χαμηλών συντάξεων. Να πούμε όχι στις τρελές φορολογίες των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Στο κόψιμο των αναπηρικών επιδομάτων. Στις απαράδεκτες μειώσεις στην Υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση.
Συμμελοθάνατοι,
Πρέπει τώρα να γίνουμε η παράταξη που η πολιτική της θα οδηγήσει όχι σε μείωση των χαμηλών συντάξεων, αλλά σε αύξηση τους. Που θα αυξήσει τις απόλυτα αναγκαίες δαπάνες των νοσοκομείων, της Παιδείας, του Πολιτισμού.
Και για να γίνει αυτό πρέπει να βρούμε τα χρήματα για να το κάνουμε. Να γίνουμε μπροστάρηδες στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Να αλλάξουμε τη χώρα με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Να καταστούμε το πραγματικό μεταρρυθμιστικό κόμμα στη χώρα, όχι για χάρη των λίγων, αλλά για χάρη των πολλών και αδύναμων  Να καταδικάσουμε τις ακινησίες και τα κολλήματα του παρελθόντος που ζητούν Ειρηνοδικείο στην κωμόπολη, τρεις Εφορίες σε ένα Νομό που καμία από μόνη της δεν μπορεί να κάνει την πραγματική δουλειά καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη  μπορεί να έλθει μέσα από τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα.
Συμμελοθάνατοι,
Αληθινά δεν αντιλαμβάνομαι την τεράστια ενέργεια που καταναλώσαμε σαν κόμμα για τη δέσμη ή όπως αλλιώς λέτε εσείς, το πακέτο των μέτρων. Αληθινά πιστεύουμε ότι επιτυγχάνουμε κάτι με το να θυσιάζουμε χαμηλές συντάξεις και επιδόματα σε έχοντες ανάγκη για να διατηρήσουμε κάποιες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα; Τώρα να επικεντρώσουμε στο μέλλον  και να αφήσουμε την εξειδίκευση των μέτρων σε αυτούς που διαπραγματεύονται. Μην θεωρούμε ότι και αυτοί δεν έχουν ευαισθησίες Έτσι κι αλλιώς  θα είναι σκληρά και εξοντωτικά τα μέτρα. Μήπως διαθέτουμε κάποιο σκληρόμετρο και ευαισθητόμετρο και δεν το γνωρίζω; Να αποσύρουμε άμεσα το χατζησωκράτη και τον παπαθανασίου από τις διαπραγματεύσεις της απελπισίας.
Να κάνουμε απόλυτα διακριτό το στίγμα μας από τις δυνάμεις του παρελθόντος και του πελατειασμού. Να πούμε, και ας μην το αντιλαμβάνονται κάποιοι σήμερα, ότι είμαστε οι μόνοι που θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε στους αδύναμους. Να ξεκαθαρίσουμε ότι με παπαρολογίες δεν σώζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Τα εύκολα λόγια και οι εντυπωσιασμοί δεν γεννάνε λεφτά
Συμμελοθάνατοι,
Σήμερα να αρχίσουμε να μιλάμε για την Ελλάδα του αύριο, που εμείς ονειρευόμαστε. Να σκεφτούμε και να προτείνουμε, όχι το πού και σε ποιόν θα κόψουμε από τα λίγα που του απομένουν, αλλά σε ποιόν θα δώσουμε αύριο κατά προτεραιότητα. Πώς εμείς θέλουμε την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Αυτό είναι το σημαντικό και ας μας εκτελέσουν. Δεν πειράζει. Και άλλοι έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και τους το έκοψαν. Ποιος νοιάζεται για τις καρέκλες; Το μαύρο πρόβατο δεν δίνει μία. Το ζητούμενο είναι να βάλουμε ένα τέλος στο πασοκικό παρελθόν και παρόν  του τόπου. Στην Πασοκική λογική στη Νέα Δημοκρατία, στους πασοκικούς Ανεξάρτητους Ελληνες, στο ΠΑΣΟΚ του ΠΑΣΟΚ, στους δικούς μας Πασόκους, στους φωτόπουλους,τις σακοράφες τους δικηγόρους που εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου.
Συμμελοθάνατοι,
Αρνούμαι να δώσω θετική ψήφο για τη δέσμη των επαχθών μέτρων
Εκτός και αν υπάρξει η ρήτρα πως μπορούμε να δώσουμε πίσω στον κόσμο εφόσον μπορέσουμε να πετύχουμε τα ισοδύναμα μέτρα. Τώρα λοιπόν να δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική  συμμαχία για το χτύπημα όλων των αεριτζήδων και απατεώνων. Να ξέρει ο κοσμάκης ότι κάθε απόδειξη μεγαλοδικηγόρου, μεγαλογιατρού που δεν κόβεται, κάθε φακελάκι, κάθε απατεωνιά μειώνει τα εισοδήματά του και τον φέρνει σε απόγνωση. Να σχεδιάσουμε  μια καινούργια κοινωνία με άλλα δεδομένα. Και να αγωνισθούμε γι΄αυτήν. Όχι με μπουρδολογίες του εύκολου πλουτισμού των 600 δις, των πετρελαίων που θα πετάνε σαν πίδακες πάνω από το Αιγαίο και το Ιόνιο, τις αντιδραστικές και δεξιές πολιτικές που θέλουν να μας γυρίσουν στα φωτοπουλικά παρελθόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου